Blog

Welkom!

“overeenkomsten, consensus en verschillen” ……..:

….. Overdenking ….. ✔

Word of ben je een gelukkig mens door je te focussen op de verschillen tussen mensen of, door te kijken en luisteren naar mogelijke overeenkomsten tussen individuen en groepen…

Groei en versterken van mentale kracht komt m.i. mede voort uit inzicht in eigen kunnen en wensen, blijven leren en jezelf ontwikkelen, versterken van onderlinge banden met je geliefde & kinderen en respect voor familie en vrienden en collega’s.

In mijn dagelijkse leven als trainer/coach/vitaliseerder (en privé) kom ik vele verschillende mensen tegen-(overigens gelukkig maar, ik houd van diversiteit)-  waaronder ook deze twee tegengestelden. Te weten; de verschillenzoekers en, mensen die uitgaan van-  en openstaan voor- mogelijke overeenkomsten, consensus en dialoog.

Persoonlijk ben ik van mening, mede gevoed door mijn dagelijkse waarnemingen, dat de doorgewinterde verschillenzoeker lastig (werk)relaties en vriendschappen kan onderhouden. Hij/zij is immers met name bezig naar redenen om verschillen te vinden, zijn/haar gelijk te halen, mensen te hekelen en zich af te zetten tegen gevoelens en denkwijzen van anderen. Uiteraard is een kritische blik, een lastige vraag of een tegenwerping op een idee goed voor het ontwikkelen van een zo breed mogelijk beeld.

Daarentegen, mensen die meer naar overeenkomsten kijken, zelf open staan voor feedback, begrip tonen voor-  en geïnteresseerd luisteren naar-  andere meningen en dialoog zijn aantoonbaar succesvoller in (werk)relaties.

Wil jij je kansen vergroten op (zakelijk) succes en geluk…?

“…. Zoek niet naar redenen om te kunnen bekritiseren, zoek niet naar redenen om afstand te nemen en zoek niet alleen naar je eigen gelijk …

…. Zoek naar overeenkomsten die je inzicht geven in de persoonlijke en gezamenlijke kansen en geluk en……  blijf jezelf ontwikkelen……” ?

Frits